Chinese toeristen gaan volgens de UNWT* door met het uitgeven van veel geld voor buitenland reizen - ondanks de binnenlandse uitdagingen in de afgelopen jaren.

De resultaten voor 2016 van de UNWTO voor alle internationale toeristische uitgaven op de grote buitenlandse markten tonen aan dat Chinese toeristen 12% meer hebben uitgegeven waardoor in 2016 een besteding van $ 261 miljard werd bereikt. Ondertussen is het aantal reizigers uit China met 6% gestegen tot 135 miljoen.

Deze stijging van het uitgaande toerisme is erg gunstig voor de bestemmingen in Azië en de Stille Oceaan, waaronder Japan, de Republiek Korea en Thailand. Maar ook voor de bestemmingen op grote afstand als de VS en Europa. De bestedingen in het uitgaande toerisme van China's plaatsen het aan de top van de internationale uitgaande toeristische markt. Zelfs boven de VS, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk.

In maart meldde UNWTO dat de internationale aankomsten in 2016 bij de 28 lidstaten van de EU bijna een half miljard bedroegen - dit volgens de voorlopige resultaten van de 'Europese Unie Toeristische Trends'. Deze update laat een herstel zien sinds de wereldwijde economische en financiële crisis van 2008. De UNWTO signaleert dat 107 miljoen meer toeristen de EU hebben bezocht dan voor de crisis van 2008.

* World Tourism Organization (UNWTO - Nederlands: Wereldtoerismeorganisatie), gevestigd in Madrid in Spanje


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com