Moças, een term bedacht door Tourism  Intelligence International  en komt van ""Men of  certain age...!""   Laten we het vrij vertalen naar  "Mensen van een zekere leeftijd". Die zekere leeftijd betreft dan mensen ouder dan 50. Ze zijn veeleisend en bereid voor de reis veel uit te geven.


Ze hebben in het leven al veel meegemaakt  en zijn nu  op zoek naar nieuwe avonturen in bijvoorbeeld de  liefde, de  carrière, exotische oorden  en  eventueel met nieuwe gadgets of bijzondere  reizen . Mocas  horen tot een demografische segment dat de reis- en toerismeindustrie niet kan negeren.

Tourism Intelligence International heeft berekend dat deze groep in de wereld een omvang heeft van  ongeveer 1.6 miljard mensen en daarmee is deze grop van 50-plussers belangrijk voor de nabije toekomst. Het zijn vooral de mannen in deze groep die voor de nieuwe ontwikkelingen zorgen door activiteiten te ondernemen die ze daarvoor nog nooit gedaan hadden. Zo zijn ze zich bewuster geworden van gezondheid en"beauty" en schuwen niet spa- en gezondheidsbehandelingen te nemen tijdens een vakantie.

Toerisme Intelligence International  schat dat de meest lucratieve markten voor dit 50-plus segment liggen in de USA, China, Duitsland, Rusland en het Verenigd Koninkrijk.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com