Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Rab is een Kroatisch eiland in het noorden aan de Kroatische kust in de provincie Primorje-Gorski Kotar.

Het eiland is 22 km lang, heeft een oppervlakte van 93,6 km² en (per 2001) 9480 inwoners. Het hoogste punt is de Kamenjak met z'n 408 meter hoogte. Het noordoostelijke gedeelte van het eiland is veelal een karstlandschap terwijl het zuidwestelijke gedeelte dicht bebost is: Rab is na Mljet het bosrijkste eiland in de Adriatische Zee.

Rab wordt van het vasteland gescheiden door het kanaal van Velebit (Velebitski kanal) en van het eiland Pag door het kanaal van Pag (Paški kanal). Voor de westkust van Rab ligt aan de overkant van het kanaal van Barbat (Barbatski kanal) het langgerekte, onbewoonde eiland Dolin en ten noorden van Rab ligt aan de overkant van het kanaal van Rab (Rapski kanal) het eveneens onbewoonde Sveti Grgur

rab BeachDe belangrijkste stad op Rab heet ook Rab. Hier wonen ongeveer 600 mensen en het ligt op een klein schiereiland aan de zuidwestkant van het eiland.

Rab heeft eeuwenlang tot Venetië behoord en was in de 19de eeuw het noordelijkste eiland van het Oostenrijkse kroonland Dalmatië. Tijdens de Tweede Wereldoorlog richtten Italiaanse fascisten op het eiland het concentratiekamp Rab in, waar tussen 1942 en 1943 ruim duizend mensen om het leven gebracht werden. Op de locatie van het voormalige kamp werd in 1953 een monument geplaatst.

Het westen van het eiland, en in het bijzonder het schiereiland Kalifront, is dicht bebost met steeneiken, aleppodennen, zwarte dennen en zeedennen.

Hotels op het eiland Rab

Hoofdstad
Rab cityRab is de hoofdplaats van het gelijknamige Kroatisch eiland Rab in het Noorden aan de Kroatische kust in de provincie Primorje-Gorski Kotar. De plaats ligt op een klein schiereiland aan de zuidwestelijke kant van het eiland. Veerboten verbinden de stad Rab met het vasteland via de haven van Jablanac. Er zijn in de stad acht kerken. De St. Justina is nu een museum, St. Christopher (de beschermheilige) is een lapidarium. De grootste kerk dateert uit de 13e eeuw. In 1456 werd Rab getroffen door de pest, die de bevolking van het stadje uitroeide.

http://www.rab-visit.com/

Verkeer
Rapska plovidba onderhoudt een veerdienst tussen Mišnjak op de zuidoostpunt van Rab en Jablanac op het vasteland en Jadrolinija een tussen de stad Rab en Rijeka.

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com