Eurostat geeft indringende cijfers: Bijna twee op de vijf Griekse kinderen kunnen te maken krijgen met serieuze armoede.

Dat zijn cijfers die Eurostat heeft vrijgegeven voorafgaand aan Universal Children's Day (20 november). Daaruit blijkt dat een op de vier kinderen in de EU het risico lopen op armoede en/of sociale uitsluiting in de EU. In 2015 waren dat ongeveer 25 miljoen kinderen  of 26,9 procent van de EU-bevolking in de leeftijd van nul tot 17 jaar. Het aandeel op armoede en sociale uitsluiting is het hoogst in Roemenië (46,8 procent), Bulgarije (43,7 procent) en Griekenland (37,8 procent).

Aan de andere kant van de schaal zijn er de kinderen van Zweden waar maar 14 procent met armoede geconfronteerd kan worden. In andere Scandinavische landen vzijn die percentages voor Finland (14,9 procent) en Denemarken (15,7 procent).

De meest recente stijging bij kinderen met risico voor armoede of sociale uitsluiting werd opgemerkt in Griekenland waar het % in 2010 -  28,7 procent was en doorschoot tot 37,8 procent in 2015 (een groei met 9,1 procent). 

Kunnen wij de Griekse kinderen een beetje helpen - boek dan bijvoorbeeld een vakantie naar Griekenland.  Dat is geen straf want het is een heel mooi land, met een heel fijn klimaat en een heerlijke keuken.

http://www.visitgreece.gr/

De regio aan de rand van de berg Athos- Halkidiki

griekse kinderen


griekse kinderen statistiek 2travel2

 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com