Het Mount Athos Kouzina evenement excelleert in feestelijke creaties uit de natuur, de zee en producten van de biologische landbouw veelal bereid door lokale en celebrity chef-koks. Deze keer het bereiden van mosselen met Jean Louis Capsalas uit Thessaloniki.
De Mount Athos regio is beroemd voor de uitstekende mosselen die de mossel kwekerijen in de nabije zee produceren. In de middag de mosselen oogsten in de kwekerij om ze daarna - op de pier van Olympiade - samen met Jean Louis Capsalas te bereiden volgens een Grieks recept.
Het restaurant van Jean Louis Capsalas:
Dipnosofistirion
Het Mountain Athos Kouzina evenement:
Mount Athos Kouzina in 2016
Griekse mosselen met feta
voor 4 personen:
600 gram gekookte mosselen
2 uitjes
2 tomaten
4 tenen knoflook
scheut droge witte wijn
Spaanse peper of een theelepel sambal oelek
200 gram feta
oregano theelepel
platte peterselie
peper en zout
Uitje snipperen en in een scheut olijfolie aanbakken, voeg de gesneden Spaanse peper en de knoflook toe en zet het vuur zacht.
De tomaat in blokjes snijden, samen met een scheutje witte wijn en de verkruimelde feta toevoegen. Peper, zout en oregano toevoegen alles 10 minuten laten sudderen dan de gekookte mosselen toevoegen goed doorwarmen, bestrooi en met peterselie. Lekker met brood en salade..