Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

condor peruVogelliefhebber of niet, een reis naar de Colca Canyon in Peru is voor iedereen een spectaculaire ervaring. Naast dat het een van de diepste canyons in de wereld is, is dit ook een van de weinige plekken op de wereld waar de enorme Andes Condor te zien is. ’s Ochtends vroeg en in de late middag zweven deze zeldzame gieren sierlijk door de immense, ruige kloof in Cruz del Condor: een adembenemend gezicht.


Diepe afgronden en enorme kliffen
De Colca Canyon bevindt zich in het zuiden van Peru en is te bereiken via de stad Arequipa. De canyon zelf is al een bezoek waard met kloven die meer dan twee keer zo diep zijn als die van de Grand Canyon.

 Het hoogste punt van de kloof ligt op meer dan vier kilometer hoog en biedt een spectaculair uitzicht over de vallei en de Rio Colca rivier. Het indrukwekkende landschap bestaat uit groene valleien, diepe afgronden, steile kliffen en grote terrassen. Het hoogtepunt van de kloof is de Cruz del Condor: een van de weinige plekken ter wereld om de indrukwekkende Andes Condor te spotten. De grootste kans om de enorme vogels te zien zweven op de opwaartse stromingen van de lucht boven de diepe afgronden van de canyon is ’s ochtends vroeg en laat in de middag. Cruz del Condor is de plek om de gigantische dieren van extreem dichtbij te bekijken, soms wel van maar vijf meter afstand.

condor peru 2Spot de grootste landvogel ter wereld
Het spotten van deze vogel is zo bijzonder omdat de Andes Condor een bedreigde diersoort is en daarom over de hele wereld enorm zeldzaam is. De condor wordt gezien als de machtigste vogel van Latijns Amerika en is de grootste vliegende landvogel ter wereld. Volwassen mannetjes kunnen een spanwijdte van wel meer dan drie meter hebben en wegen tot wel 15 kilo. Vanwege deze grootte en gewicht is het moeilijk voor de vogels zelf te vliegen – daarom maken ze gebruik van warme, opstijgende winden door hierop te zweven. De roofvogels hebben zwarte veren met een witte nek en een kale kop en ze leven van dode zoogdieren. Ze kunnen maar eens in de twee jaar een jong krijgen en door jacht en luchtverontreiniging daalt het aantal condors ieder jaar.

Over PROMPERU
PROMPERU houdt zich bezig met de promotie van export uit en toerisme van en naar Peru. De republiek aan de westkust van Zuid-Amerika heeft bezoekers veel te bieden. Zo staat de rijke historie garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt kan in Peru zijn hart ophalen, de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken. Om welke reden je ook naar Peru reist, het land van Pacha Mama steelt zeker je hart. Zie voor meer informatie www.peru.travel.