Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Machu PicchuIn april 2016 vindt er groot onderhoud plaats aan de populaire Incastad Machu Picchu en de aansluitende berg Huayna Picchu. Tijdens deze werkzaamheden, aan onder andere de trappen, plafonds en wanden,  zullen de citadel en ruines zoals gewoonlijk open zijn voor het publiek.

Wereldwonder tijdens onderhoud open voor publiek
Machu Picchu is als eerste aan de beurt. Van 1 – 15 april zal hier het onderhoud plaatsvinden. Aansluitend, van 16 – 30 april, is Huayna Picchu aan de beurt. Cusco’s Decentrale Raad van Bestuur laat weten dat bezoekers tijdens dit onderhoud het wereldwonder Machu Picchu en de andere onderdelen zoals de Inca brug en Intipunku gewoon kunnen bezoeken.

Populaire reisbestemming
lama peruMachu Picchu is niet zomaar een reisbestemming. De verborgen Incastad, gebouwd in de 15e eeuw hoog op een berg, bestaat uit tempels, paleizen, wegen en waterkanalen en werd gebruikt voor de aanvoer van landbouwproducten naar Cusco. De mysterieuze ruïnes van Machu Picchu zijn een van de meest intrigerende plaatsen ter wereld. Machu Picchu staat sinds 1983 op de Werelderfgoed-lijst van UNESCO en is verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. De stad is regelmatig benoemd als must see bestemming en door National Geographic uitgeroepen tot reisbestemming van 2015. Tussen januari en juni 2015 bezochten 1.338.889 toeristen de stad Cusco.

Bereikbaarheid
De meeste toeristen vertrekken vanaf Cusco met de trein naar Machu Picchu. Hierin zijn verschillende mogelijkheden; de ‘backpacker’ trein, de Vistadome trein – een midrange optie met panoramaramen -, of de luxe Hiram Bingham Express. Het laatste stuk van de route wordt per bus afgelegd. Sportievelingen lopen de 4- daagse Incatrail van Cusco naar Machu Picchu. Deze route is een van de mooiste wandelroutes van Zuid – Amerika en leidt langs afwisselende landschappen, Incaruïnes en uitzichten op besneeuwde Andes pieken. Om de Incastad te beschermen zijn er regels voor bezoek opgesteld: binnen het monument mag er niet gegeten worden, is het verboden op de muren te klimmen of de wandelroutes te verlaten en worden groepen groter dan 20 personen niet binnen.

Machu Picchu is iedere dag van 06:00 uur – 16:00 uur geopend en laat per dag maximaal 2.500 bezoekers toe. Gedurende het hoogseizoen (tot eind augustus) is Machu Picchu open tussen 07:00 uur – 11:00 uur en zijn er 800 bezoekers per dag toegestaan. Kijk voor meer informatie over tickets op de website: www.peru.travel.

MACHU PICCHU-op Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Huayna Picchu-op Google Maps

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.