Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Lima, de bruisende hoofdstad van Peru,  beschikt over een van de meest levendige culturele sectors van Zuid-Amerika. De rijke Peruviaanse cultuur is terug te vinden in de hedendaagse kunst en de diversiteit aan musea in de stad. Deze zomer heropent het Museo de Arte de Lima (MALI) na een grondige renovatie haar deuren. Vanaf half augustus 2015 zal de imposante permanente collectie op de tweede verdieping van het museum te bewonderen zijn.

 

Museo de Arte de Lima

Het Museo de Arte beschikt over 3000 jaar aan Peruviaanse kunst. Een grote selectie aan precolumbiaanse, koloniale en republikeinse kunst wordt hier gecombineerd met een indrukwekkende collectie van hedendaagse schilderijen en foto’s. Het gerenoveerde gedeelte van het museum bestaat uit maar liefst 35 permanente tentoonstellingen. De nieuwe zalen beschikken over de nieuwste technologie die een interactief museumbezoek mogelijk maken. “De indrukwekkende collectie van MALI zal de positie van Lima versterken als stad voor cultuurliefhebbers”, aldus Magali Silva, minister van Buitenlandse Handel en Toerisme.

Hedendaagse kunst in Lima

De Peruviaanse hedendaagse kunst viert  momenteel hoogtij. Veel jonge artiesten exposeren hun werk in musea en galerijen en de art scene is Lima is levendiger dan ooit. Het belangrijkste museum op het gebied van hedendaagse kunst is het Museo de Arte Contemporáneo (MAC). Hier vind je een indrukwekkende collectie van nationale en internationale hedendaagse kunst vanaf 1950 tot vandaag de dag. Het museum is niet alleen vanwege de collectie, maar ook vanwege de locatie de moeite waard om te bezoeken. Het museum wordt omringd door levendige en gezellige parken, de perfecte plek om heerlijk te relaxen na het bewonderen van het museum.

Ook Galería Lucía de la Puente is een aanrader voor liefhebbers van hedendaagse kunst. Dit prachtige gebouw in het hart van de wijk Barranco is het thuis voor enkele van de meest prestigieuze moderne kunstwerken inLima. Het museum kiest voor samenwerking met jonge artiesten en biedt een podium voor nieuwe trends op het gebied van hedendaagse kunst. In dezelfde wijk toont Galeriá Wu een brede collectie van veelbelovende jonge Peruaanse schilders, beeldhouwers en fotografen. De uitdagende collectie van bijzondere kunstvoorwerpen wisselt voortdurend voor een actueel overzicht.

 
Over PROMPERU

PROMPERU houdt zich bezig met de promotie van export uit en toerisme van en naar Peru. De republiek aan de westkust van Zuid-Amerika heeft bezoekers veel te bieden. Zo staat de rijke historie garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt kan in Peru zijn hart ophalen, de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken. Om welke reden je ook naar Peru reist, het land van Pacha Mama steelt zeker je hart. Zie voor meer informatie www.peru.travel.