Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Van Peru’s Pisco Airport wordt verwacht dat ze veel toeristen naar Ica zullen trekken

Ica is een provincie in de regio Ica in Peru. De provincie heeft een oppervlakte van 7.894 km² en heeft 321.332 inwoners (2007). De hoofdstad is Ica.

De provincie grenst in het noorden aan de provincie Pisco en de regio Huancavelica, in het oosten aan de provincies Palpa en Nazca, in het zuiden aan de Grote Oceaan en in het westen aan de provincie Pisco.

De hoofdstad Ica is een stad in het zuiden van Peru, 200 kilometer ten zuidzuidwesten van de hoofdstad Lima. De stad heeft 152.000 inwoners. Zij is tevens de hoofdstad van de gelijknamige regio en provincie. De stad werd in 1563 gesticht door Gerónimo Luis de Cabrera. Ze heette toen nog Villa de Valverde.

De streek rond Ica wordt gekenmerkt door haar druiventeelt. Bekende producten zijn dan ook de traditionele Peruaanse drank Pisco en wijn. Toeristische attracties zijn onder meer enkele wijngaarden, een 18e-eeuwse kathedraal en het regionaal museum Maria Reiche. Dat stelt onder andere gebruiksvoorwerpen en schedels tentoon uit de Nazca-, Inca- en Paracascultuur. Enkele mummies bewijzen het gebruik van trepanaties voor de koloniale tijd. Daarnaast herbergt het museum een enorme collectie aan prehistorische gegraveerde stenen en potten en meubels, schilderijen en gebruiksvoorwerpen uit de post-koloniale tijd.

Daar de regio erg neerslagarm is, en omringd is door woestijn, kan wijn alleen verbouwd worden door middel van irrigatie. De eerste irrigatiekanalen stammen uit de Incaperiode en zijn meer dan 500 jaar oud.

In de buurt van de stad Ica werden stenen gevonden met merkwaardige, ingegraveerde voorstellingen. Deze stenen worden ook wel de stenen van Ica genoemd.

Hotels in rond Ica

Bericht over het vliegveld:

pisco airport peru terminalPeru’s Pisco AirportPeru hopes to attract thousands of tourists in Ica and generate huge benefits to diverse sectors and residents, thanks to the modern Pisco International Airport, Ica Regional Governor Fernando Cilloniz affirmed.

“Entrepreneurs and tourists from all over the world will arrive here. The airport’s level of excellence competes with the world’s very best. It’s a privilege to have received this central government-promoted investment,” the official indicated.

According to the governor, public-private infrastructure developed in Ica, above all in the city of Paracas, will contribute to a greater number of arrivals at the region’s top destinations as well.

Cilloniz participated in the official ceremony marking the inauguration of the modern Pisco International Airport.

Corresponding construction entailed an investment of S/150 million (about US$44.38 million).

The project comprises a passenger terminal and complementary areas, a cargo terminal, a service and office building, a platform for aircrafts, a vehicular traffic area, a perimeter fence and new equipment.