Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

peru canyonDe Colca Canyon en de Valley of Volcanoes, beide gelegen in de regio Arequipa in Peru, zijn genomineerd om Geopark van UNESCO te worden. De regio’s komen in aanmerking vanwege de goede geologische, ecologische en culturele waarden. Als de nominatie wordt aanvaart, wordt dit gebied het eerste Geopark van Peru.

Grote natuurschoon
De Colca Canyon is de op twee na meest bezochte toeristische bestemming van Peru. De kloof ligt in het zuiden van Peru en is zelfs meer dan twee keer zo diep als de Grand Canyon in Amerika. Met de prachtige Inca terrassen op de heuvelzijden, de sterke traditionele cultuur die hier leeft en de indrukwekkende condors die boven de kloof zweven is de Colca Canyon één van ’s werelds grootste natuurwonderen. De Valley of Volcanoes, gelegen naast de Colca Canyon, is minstens zo bijzonder. Deze zestig kilometer lange vallei is bezaaid met ongeveer 85 uitgedoofde vulkaankraters, sommigen meer dan 300 meter hoog, en doet denken aan een maanlandschap.

UNESCO Geopark
UNESCO omschrijft een Geopark als een gebied met geologisch erfgoed van internationale betekenis. Met tektonische storingen, kloven, lagunes en rotsformaties in combinatie met de culturele kenmerken – daterend uit het Pre-Inca, Inca en Koloniale tijdperk – zijn beide gebieden belangrijk erfgoed dat als Geopark erkend moet worden. Het nominatieproces kan ruim twee jaar in beslag nemen en in de tussentijd presenteert Peru alle geologische en culturele kenmerken van de gebieden aan UNESCO.

Over PROMPERU
PROMPERU houdt zich bezig met de promotie van export uit en toerisme van en naar Peru. De republiek aan de westkust van Zuid-Amerika heeft bezoekers veel te bieden. Zo staat de rijke historie garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt kan in Peru zijn hart ophalen, de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken. Om welke reden je ook naar Peru reist, het land van Pacha Mama steelt zeker je hart. Zie voor meer informatie www.peru.travel.