Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

peruVergeet de Noordpool en Disneyland. Voor een magische Oud & Nieuw ervaring ga je naar Cusco, het middelpunt van de wereld in Peru. Deze oude stad is een magische plek voor elk moment van het jaar, maar is extra bijzonder tijdens de jaarwisseling.

De toeristen die er rond lopen, met de Peruanen met lama’s en babygeiten zorgen samen voor een betoverende sfeer.

Oudejaarsavond
Een van de beste momenten van het jaar om Cusco te bezoeken is tijdens de spectaculaire vieringen op oudejaarsavond. Ieder jaar verzamelen enorme menigten zich enkele uren voor middennacht op het prachtige Plaza de Armas, opgeroepen door de luidende kerkklokken. Klokslag middernacht begint het spektakel, verlicht door vuurwerk boven het plein. Alle mensen op het plein lopen met de klok mee om de fontein. Zeven rondjes over het Plaza de Armas brengt geluk voor het nieuwe jaar.

Feesten
Na het verwelkomen van het nieuwe jaar gaan alle feestvierders richting een van de vele feesten in de buurt. Deze feesten gaan vaak door tot in de vroege ochtenduren. Het meest bekende feest is de ´Falling Angels party´.www.peru.travel

Nieuwjaarsdag
´s Ochtends vroeg maken degenen die nog wakker zijn een tocht naar de nabijgelegen Sacsayhuaman ruïnes of het standbeeld van Christus met uitzicht over de stad om de zon op te zien komen boven de oude en roemrijke stad Cusco. Met een beetje geluk zie je hier vanuit de hogere delen in de stad een van Peru´s meest belangrijke Apus (heilige bergen), Ausangate. Het zien van deze berg in de ochtend brengt geluk.

 
Over PROMPERU
PROMPERU houdt zich bezig met de promotie van export uit en toerisme van en naar Peru. De republiek aan de westkust van Zuid-Amerika heeft bezoekers veel te bieden. Zo staat de rijke historie garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt kan in Peru zijn hart ophalen, de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken. Om welke reden je ook naar Peru reist, het land van Pacha Mama steelt zeker je hart. Zie voor meer informatie www.peru.travel.