Costa del Sol is een 300 km lang gedeelte van de Spaanse kust aan de Middellandse Zee. De zuidkust van de Spaanse landstreek Andalusië tussen Gibraltar en Almería. De costa ligt in de Spaanse provincies Málaga, Cádiz en Granada.

Málaga is de belangrijkste stad aan de kust en vormt ook de scheiding tussen het toeristisch populaire westelijk deel met de badplaatsen Torremolinos, Fuengirola, Marbella, Mijas, Manilva en Estepona en het oostelijk deel met de plaatsen Torre del Mar, Vélez-Málaga, en Nerja.

Málaga is een gemeente en de op één na grootste stad van Andalusië, en de op vijf na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Málaga. In 2007 had de stad een officieel inwonertal van 561.250, en in de stadsomgeving van Málaga wonen in totaal 1.074.057 mensen. De stad ligt aan de Middellandse Zee, aan de toeristische Costa del Sol en op slechts 140 kilometer afstand van de Straat van Gibraltar. Málaga wordt omgeven door bergen, de zogenaamde “Heuvels van Axarquía” en wordt doorkruist door twee rivieren, de Guadalmedina en de Guadalhorce die beide uitmonden in de Middellandse Zee. De stad heeft een zomers mediterraan klimaat, maar heeft geen last van de extreme hitte zoals Sevilla en kent zeer milde winters met temperaturen rond de 20 graden. De inwoners van Málaga staan bekend als “Malagueños” en in de volksmond soms als “boquerones” (sardines). De burgemeester van de stad is sinds 2003 Francisco de la Torre Prados van de rechtse politieke partij “Partido Popular”. De stad stond kandidaat voor Culturele hoofdstad van Europa 2016, maar werd uiteindelijk 'verslagen' door San Sebastián.

Aanbiedingen van Booking.com Booking.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Andere artikelen regio verkennen