Londen, bekend om haar mode-, kunst- en theaterscene, heeft eigenlijk geen introductie nodig.

De stad biedt een grote verscheidenheid aan musea. Ook kunt u winkelen op rommelmarkten, in baanbrekende boetieks en in luxe warenhuizen. Bovendien is er een eindeloos aanbod van internationale gerechten om van te genieten.

London Eye
Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het begint met een... L. Kijk neer op Londen vanuit dit gigantische reuzenrad aan de South Bank. In elke glazen capsule passen wel 25 mensen. Er zijn in totaal 32 capsules, elk vertegenwoordigt een van de 32 boroughs van Londen. De populaire attractie doet precies wat het belooft, het brengt u naar boven en weer veilig naar beneden.

Houses of Parliament en Big Ben
Tot in de verre omtrek weergalmt het legendarische klokgelui van de Big Ben, de klok die in de klokkentoren van de Houses of Parliament (het Britse parlement) hangt. De Houses of Parliament werden gebouwd in de 11e eeuw, maar deden toen nog dienst als paleis, ook nu wordt het pand officieel nog steeds Palace of Westminster genoemd.

Westminster
970 accommodaties
In Westminster vindt u enkele van de meest beroemde Londense bezienswaardigheden, alsmede de zetel van de regering. Bezoek de Houses of Parliament (het Britse parlement) en het plein Trafalgar Square, het herkenbare geluid van de Big Ben vertelt u hoe laat het is. Wandel langs Whitehall naar Downing Street 10 en Buckingham Palace.

Kensington and Chelsea
552 accommodaties
Het ultra chique Kensington en Chelsea zijn de speelplaats van de elite van Londen. U vindt ze in de schitterende enclaves met witgeschilderde villa's, de trendy boetieks, exclusieve cafés en sterrenrestaurants. In Kensington vindt u een aantal beroemde musea waaronder het Natural History Museum en het Victoria and Albert Museum.

West End
403 accommodaties
De West End van Londen is de trotse eigenaar van een aantal wereldberoemde bezienswaardigheden, waaronder Leicester Square, Piccadilly Circus, de theaters van de West End, en de winkelstraten Oxford Street en Carnaby Street. Begin bij Seven Dials en ga dan richting Covent Garden voor kunstenaars, markten en klassieke Engelse pubs.

Londen verkennen en een hotel zoeken

Londen-streetview - St Martin in the Fields - The National Gallery - Google Maps


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Andere artikelen regio verkennen