Volgens de lokale inwoners werd 600 jaar geleden op het oude Raekoja-plein in Tallinn de allereerste openbare kerstboom versierd.

 

Dubrovnik
De oude havenstad Dubrovnik brengt de fantasie van menig Game of Thrones-fan tot leven. Hoewel u er geen draken zult tegenkomen, kunt u er urenlang de gotische, renaissance en barokke monumenten bewonderen die dit UNESCO-erfgoed sieren.

Dresden
De binnenstad van Dresden biedt, ondanks haar compacte formaat, tal van culturele schatten. Door de jaren heen heeft het operagebouw Semperoper zijn publiek weten te betoveren met premières van componisten zoals Wagner en Strauss. Veel van hun klassieke opera's worden nog altijd uitgevoerd.

Neurenberg
De oude binnenstad van Neurenberg is een briljante mix van architectuur. Sommige delen van het kasteel werden gebouwd in 1495, andere delen dateren uit 1050. Vergeet niet een wandeling te maken langs de overblijfselen van de oude stadsmuren, gebouwd tussen de 13e en de 16e eeuw.

Warschau
Warschau leek nog nooit zo zelfverzekerd. Na jaren van naoorlogse vernieuwing zijn galeries geopend, paleizen herbouwd en heeft het een hernieuwde vitaliteit gekregen. Warschau heeft een overvloed aan creatieve energie en is ook 1 van de betaalbaarste bestemmingen van Europa.

Córdoba
Córdoba barst van de geschiedenis en was ooit een van de rijkste steden ter wereld; mensen met allerlei achtergronden en religies leefden er in harmonie. Ontdek deze wereld van wonderbaarlijke architectuur en zuidelijke passie, van de schitterende Mezquita tot het doolhof van patio's in de Joodse Wijk.

Valencia
Valencia heeft een zeer bijzondere sfeer. Deze zonovergoten stad is net zo sappig als haar sinaasappels en net zo rijk als haar paella. Maak een wandeling door de smalle straatjes van het historische centrum, neem een kijkje in de toekomst in het futuristische Ciudad de las Artes y las Ciencias, en feest erop los in het hippe Ruzafa.

Hoteltips in oude steden


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

HOT

Andere artikelen regio verkennen