Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Flatiron Building, letterlijk vertaald 'strijkijzergebouw', (oorspronkelijk Fuller Building) is een wolkenkrabber in New York City. Later werd de bijnaam als de officiële naam aangenomen. Het gebouw werd gebouwd voor het bedrijf Fuller Construction Company en was ten tijde van de voltooiing, met zijn hoogte van 87 meter en 22 verdiepingen, één van de hoogste wolkenkrabbers van de stad. Door zijn opvallende vorm is het Flatiron Building een bekende toeristische attractie en het werd in 1979 toegevoegd aan het National Register of Historic Places.

Geschiedenis
Het gebouw werd ontworpen door Daniel Burnham en werd voltooid in 1902. Het Flatiron Building is een voorbeeld van de bouwstijl Chicago School. Zoals vele gebouwen van de Chicago School bestaat ook het Flatiron Building uit een dragende staalconstructie die is bekleed met een decoratieve gevel in neorenaissancestijl.

Reisdoelverkenner en reisgids New York . . .

Toen het gebouw eenmaal voltooid was geloofden vele New Yorkers dat het zou instorten door de luchtstromen langs het gebouw die ontstonden door zijn scherpe driehoekige vorm. Het gebouw stortte niet in, maar er ontstond wel een ander fenomeen. Door de 'valwinden' langs de zijden van het gebouw waaiden de rokken van de vrouwen omhoog. De plaats werd berucht vanwege glurende mannen, en daarom werden er op de straten rondom het gebouw meer politieagenten ingezet.

Locatie
De Flatiron Building bevindt zich in het Flatiron District, New York City, op de kruising van Broadway met Fifth Avenue.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Streetview