Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Plaza de Toros, voluit La Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla (''plein van de stieren van het koninklijk arsenaal van de Sevillaanse cavalerie'') in de Spaanse stad Sevilla, is de grootste en belangrijkste arena in Spanje waar stierengevechten worden georganiseerd. Deze arena speelt een belangrijke rol tijdens de Feria de Abril, een van de grootste stierenvechtenfestivals ter wereld die in de maand april wordt gehouden.

Deze arena die ook de kathedraal van het stierengevecht wordt genoemd, biedt grote uitdagingen aan de stierenvechter omwille van haar karakteristieken, het kritische publiek en haar geschiedenis.

In 1733 begon met de bouw van een houten arena die voor het eerst een ronde (ovale) vorm had ter vervanging van een vorige die rechthoekig van vorm was. Vanaf 1761 verwerkte de architect octavas (een constructie van vier bogen) in het gebouw. De binnenfaçade, de Palco del Príncipe of de Loge van de Prins werd afgewerkt in 1765. Ze omvat twee delen: de toegangspoort waarlangs succesvolle stierenvechters de arena mogen verlaten en de loge die gereserveerd is voor de Spaanse koninklijke familie. Het dak van deze loge is een koepel bedekt met blauwe en witte tegels. De loge werd gebouwd voor de infante (kind of kleinkind van de koning, geboren na de kroonprins(es)) van Spanje, Filips van Parma, zoon van koning Filips V en Elisabetta Farnese.

In 1881 kon men de bouw als afgewerkt beschouwen. De arena was voor een derde uit hout en voor twee derde uit steen opgetrokken. De arena had te lijden gehad van een verbod op stierenvechten van koning Karel III in 1786. In 1914 en 1915 werd veel van het stenen gedeelte vervangen door baksteen. Men bouwde een tiental rijen zitplaatsen in de schaduw en veertien rijen in de zon.

Hotel aanbiedingen in Sevilla

Booking.com


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Streetview