Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Guggenheim Museum New York, officieel het Solomon R. Guggenheim Museum, op 5th Avenue in New York City is één van de vijf Guggenheim museums over de hele wereld.

Naast Guggenheim Hermitage Museum in Las Vegas, het Museo Guggenheim in Bilbao, Deutsche Guggenheim in Berlijn en Peggy Guggenheim Collection in Venetië. Lees verder over: Guggenheim Museum New York


Guggenheim Museum New York
De musea maken alle deel uit van de Solomon R. Guggenheim Foundation.

Het is een museum voor moderne kunst met vooral schilderkunst van de 20e eeuw en één van de belangrijkste musea voor moderne kunst.

Het oorspronkelijke gebouw is een museumstuk op zich door zijn bijzondere vormgeving. De tentoonstellingsruimte bestaat uit een spiraalvorm, die zich ook buiten manifesteert. De kunstwerken worden tentoongesteld langs een spiraalvormig verlopende helling die het gehele gebouw doorloopt. Het centrale deel van de ruimte, die over alle verdiepingen, voor zover men hier van verdiepingen kan spreken, doorloopt, is afgedekt door een grote lichtkoepel. Het is ontworpen door de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright in samenwerking met Hilla von Rebay van de Solomon R. Guggenheim Foundation.

Het Guggenheim Museum begon als museum voor de privécollectie van Solomon R. Guggenheim. In 1956 werd met de bouw begonnen en op 21 oktober 1959 ging het museum in New York open. Wright overleed een half jaar voor de opening. In 1992 kwam een uitbreiding gereed en werd de museumruimte verdubbeld met een tien verdiepingen hoge toren, hetgeen reeds door Wright werd voorzien in zijn plannen. Architect van de uitbreiding was Gwathmey Siegel & Associates. In 2006 en 2007 werd het gebouw aan de buitenkant volledig gerestaureerd.

De kunstwerken die hier tentoongesteld worden variëren van Moderne kunst, zowel Europees en Amerikaans (pop-art) tot gerenommeerde artiesten als Picasso. De spiraalvormige galerij wordt gebruikt voor wisseltentoonstellingen; in het vierkante deel van het museum wordt slechts een deel van de vaste collectie, waaronder de Thannhauser-collectie, getoond. De permanente collectie wordt verder getoond in de vijf andere Guggenheim-museums en geven een prachtig overzicht van de plastische kunst in de 20e eeuw.

Enkele werken zijn:

    Parijs, vanuit het venster gezien van Marc Chagall
    Gele koe van Franz Marc
    Naakt van Amedeo Modigliani
    Blonde vrouw van Picasso
    Strijkende vrouw van Picasso
    Voor de spiegel van Édouard Manet
    Vrouw met vaas van Fernand Léger
    Zwarte lijnen van Wassily Kandinsky
    De huilende krokodil van Karel Appel

Kunststromingen

In het Guggenheim Museum zijn vooral kunstwerken van de stromingen van de Moderne Kunst en Hedendaagse kunst te zien zoals:

    Postimpressionisme
    Modernisme
    Expressionisme
    Dadaïsme
    Neoplasticisme
    Surrealisme
    Abstract expressionisme
    Neoconceptualisme


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Streetview