Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Kathedraal van Girona is een rooms-katholieke kerk in Girona, Spanje. Het interieur van de kathedraal bevat het breedste gotische schip van de wereld, met een breedte van 22,98 meter, en het op een na grootste schip van alle, na de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad.

De bouw van de kathedraal begon in de 11e eeuw in een romaanse stijl en werd later voortgezet in de 13e eeuw in een gotische stijl. Van het originele Romaanse bouwwerk is enkel het klooster en de klokkentoren overgebleven. De bouw van de kerk werd beëindigd in de 18e eeuw.

 

Voor de islamitische verovering van het Iberisch Schiereiland bestond er op deze plek al een primitieve christelijke kerk, welke echter in 717 werd veranderd in een moskee. De Franken heroverden de stad in 785 onder Karel de Grote en de kerk werd opnieuw ingewijd in 908. In 1015 bevond de kerk zich in een slechte staat. Bisschop Peter Roger, de zoon van graaf Roger I van Carcassonne, renoveerde het met het geld wat hij verkreeg nadat hij de kerk van het klooster van Sint Daniël had verkocht aan zijn zwager, Ramon Borrell, graaf van Barcelona. De kerk en haar klooster werden tot 1064 in romaanse stijl gebouwd. De klokkentoren werd voltooid in 1117. Het complex werd in 1312 herontworpen door Pere Sacoma. Na jaren van twijfel begonnen Guillem Bofill en Antoni Canet het project in 1416. De nieuwe kerk bevat een schip in gotische stijl van 22,98 meter breed en 35 meter hoog.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Streetview