Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Horse Guards Parade is een grote paradeplaats naast Whitehall in centraal-Londen. Op deze locatie worden jaarlijks de ceremonieën van Trooping the Colour en Beating Retreat gehouden. Op deze locatie werden ooit riddertoernooien gehouden in de tijd van Hendrik VIII.

Ook werd hier de verjaardag van Elizabeth I gevierd. Sinds de 17e eeuw werd het gebied gebruikt voor allerlei parades en andere ceremonieën. Ooit was hier ook het hoofdkwartier van het Britse leger gevestigd. De hertog van Wellington was gestationeerd op Horse Guards toen hij Commander-in-Chief van het Britse leger was. De huidige General Officer Commanding London District gebruikt nog steeds het zelfde kantoor en het zelfde bureau. Tijdens de twintigste eeuw werd het gebied gebruikt als parkeerplaats voor ambtenaren, maar hieraan kwam een eind in de jaren '90. Dit proces werd aangezwengeld door de mortieraanval door de Provisional IRA op 10 Downing Street vanuit een voertuig dat op Horse Guards Avenue geparkeerd was nabij Horse Guards Parade. Voertuigen mogen thans nergens meer in het gebied parkeren.

Monumenten
Rondom de paradeplaats staat een aantal monumenten die herinneren aan de militaire geschiedenis van Groot-Brittannië:

Standbeelden van de Veldmaarschalken Kitchener, Roberts en Wolseley
Een Turks kanon gemaakt in 1524 dat in 1801 in Egypte werd buitgemaakt
De Cádiz Memorial, een Frans mortier geplaatst op een gietijzeren Chinese draak ter gelegenheid van het beëindigen van het beleg van Cádiz in Spanje in 1812
De Guards Memorial, ontworpen door beeldhouwer Gilbert Ledward in 1923-26 ter herinnering aan de Eerste Slag om Ieper en andere veldslagen van de Eerste Wereldoorlog.
In 2003 werd de Royal Naval Division Memorial, ontworpen door Sir Edwin Lutyens in 1925, teruggeplaatst op zijn originele locatie op Horse Guards Parade.
 


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Streetview