Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Keukenhof is een bekend bloemenpark ten noordwesten van Lisse. Het trekt jaarlijks ongeveer 800.000 bezoekers vanuit de hele wereld. Op het 32 hectare grote park worden jaarlijks in het voorjaar (eind maart t/m eind mei) bolgewassen van bedrijven uit de omgeving tentoongesteld.

In de vijftiende eeuw was het park een deel van het Kasteel Keukenhof en diende als tuin voor gravin Jacoba van Beieren die op het dichtbij gelegen Slot Teylingen woonde. Zij haalde hier ingrediënten voor in de keuken, waar de Keukenhof zijn naam aan dankt. In 1840 werd het park heringericht door de tuinarchitecten Zocher en Zn., die later ook het Vondelpark in Amsterdam ontwierpen.

In 1949 werd het noordelijke deel van het landgoed tot bloemententoonstelling ingericht, op initiatief van de toenmalige burgemeester van Lisse, W.J.H. Lambooy en een tiental vooraanstaande bloembollenkwekers. De opening vond plaats in 1950. Inmiddels doen 91 zogenaamde hofleveranciers ieder jaar mee met de tentoonstelling.

Sinds 1957 staat op het terrein de Keukenhofmolen.

In prachtig aangelegde velden zijn meer dan 7 miljoen krokussen, narcissen, tulpen, hyacinten, lelies en andere bolgewassen te zien. Er zijn diverse tentoonstellingen. Ook zijn er rondleidingen en het is mogelijk een tochtje te maken met een fluisterboot.

Er zijn verschillende paviljoenen:

    Oranje Nassau Paviljoen
    Willem Alexander Paviljoen
    Beatrix Paviljoen
    Juliana Paviljoen
    Wilhelmina Paviljoen

Jaarlijks komt langs Lisse het Bloemencorso Bollenstreek dat begint in Noordwijk en eindigt in Haarlem.


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Streetview