Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

 

De Rathausplatz is een plein in Wenen, centraal gelegen, in de Innere Stadt. Aan het plein bevindt zich het Wiener Rathaus, het stadhuis van de stad, het hoofdgebouw van de Universiteit van Wenen en een zijgevel van het Parlementsgebouw.

Aan de overzijde van de aangrenzende Ringstraße staat het Burgtheater.

Twee derde van het vier hectare grote gebied worden ingenomen door het Rathauspark. Het deel vlak voor het Rathaus en een brede verbindingsstrook tussen Rathaus en het Burgtheater is bestraat. Hier en in het park bevindt zich een reeks monumenten, standbeelden en borstbeelden.

Het plein is aangelegd op een vlakte buiten de vestingmuren van de historische stad, op de plek waar de glacis van de vesting Wenen was gelegen. Vanwege de nabijheid van Josefstadt was de naam Josefstadter Glacis. Het terrein was na de afbraak van de vestingsmuren in gebruik als paradeplaats van het keizerlijk leger. Ook toen in 1858 de Ringstraße werd aangelegd bleef het uit militaire overwegingen aanvankelijk open terrein. Eerst nadat het leger zijn claim op het gebied opgaf kon er een stedelijk ontwikkelingsplan voor uitgewerkt worden. De districtsgrenzen werden aangepast waardoor het gebied onderdeel werd van de binnenstad.

Wenen verkennen en accommodatie zoeken . . .


Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com

Streetview