Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Zaterdagavond 27 maart maakte de Fokker 50 bij KLM Cityhopper [KLC] de laatste geplande commerciële vlucht in het KLM netwerk. Met de laatste vlucht van London Heathrow naar Amsterdam neemt KLM afscheid van een karakteristiek toestel, het laatste propellervliegtuig uit de KLM Cityhopper-vloot. De vloot van KLM bestaat met ingang van morgen alleen uit straalvliegtuigen.


Het uitfaseren van de Fokker 50 is onderdeel van het vlootvernieuwingsprogramma. KLM investeert in een robuuste vernieuwing van de vloot waarmee de stabiliteit van de operatie wordt versterkt, de kosten worden verminderd en er minder CO2 wordt uitgestoten. Tussen eind 2008 en eind 2010 vervangt KLC het merendeel van de Fokker 100-toestellen en alle Fokker 50- toestellen. Ze worden vervangen door zeventien nieuwe EMBRAER 190's en vijf Fokker 70’s, overgenomen van Air France-regiodochter Régional Compagnie Aérienne Européenne [Régional]. Het aantal Fokker 70’s komt daarmee op 26. Er blijven nog vijf Fokker 100’s in de KLC-vloot.


Evenals Régional vliegt KLC de EMBRAER 190. Voor de KLC-configuratie is de EMBRAER 190 uitgevoerd met 100 passagiersstoelen. De gezamenlijke aanschaf van dit type vliegtuigen door de regiodochters van de AIR FRANCE KLM Groep biedt belangrijke synergievoordelen bij de aanschaf van vliegtuigen, motoren en onderdelen. Het biedt ook voordelen bij afhandeling, onderhoud en training.

Ter gelegenheid het afscheid van de Fokker 50 en dit bijzondere moment in de geschiedenis van KLM en KLM Cityhopper is op zondag 28 maart een afscheidsvlucht georganiseerd met twee toestellen voor genodigden. Een daarvan is volledig ter beschikking gesteld aan kinderen van de Stichting Hoogvliegers. Deze stichting laat ernstig zieke en gehandicapte kinderen vliegen. Stichting Hoogvliegers heeft sinds de oprichting een bijzondere samenwerking met KLM.